Voedingscoaching voor kind & gezin

kind-en-voedingAchter eten gaat vaak meer schuil dan wij denken. Eet -en gewichtsproblemen kunnen een emotionele oorzaak hebben en eten kan een afleiding zijn. Vaak stoppen we onbewust en zonder er bij stil te staan iets in onze mond. Onbewuste gedachten en gevoelens bepalen grotendeels hoe wij omgaan met voeding. Ook kunnen kinderen onzeker zijn over hun lijf of gepest worden wanneer zij wat zwaarder ogen of minder hard kunnen rennen dan andere kinderen. Als ouder wil je een kind wat gelukkig is en zich gezond kan ontwikkelen. Kinderen die gezond eten en genoeg bewegen zijn minder vaak ziek, kunnen zich beter concentreren en zitten lekkerder in hun vel.

Aan de andere kant is tegenwoordig overal eten verkrijgbaar en is het aanbod in supermarkten enorm. Producten die vooral veel suikers bevatten, worden aangeprezen als 'gezond'. Voeding die alleen 'vult' en helaas weinig toevoegt omdat het nauwelijks voedingsstoffen en vezels bevat. Ook worden kinderen verleid tot bepaalde producten door tekenfilmhelden op verpakkingen. In de media verschijnen regelmatig alarmerende, maar vaak ook weer tegenstrijdige berichten. Als ouder zie je misschien door de bomen het bos niet meer. Wat is nu gezond en waar moet je nu écht opletten? Wat kun je beter vermijden? Hoe lees je nu een etiket? En wat als je kind niet wil eten?

Als (kinder)voedingscoach/gewichtsconsulent begeleid ik niet alleen het kind maar het hele gezin en geef hen inzicht in een gezond(er) eet- en leefpatroon. We stellen samen haalbare doelen. Ook gaan we aan de slag met het versterken van een positief zelfbeeld en het vergroten van het zelfvertrouwen van een kind. En hoe een kind beter kan omgaan met sociale druk en verleidingen. Ouders krijgen praktische tips zodat ze zelf de juiste keuzes kunnen maken en als gezin hun eigen weg vinden naar een gezondere leefstijl.

Ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN), waardoor (gedeeltelijk) vergoeding mogelijk is uit de aanvullende zorgverzekering bij verschillende zorgverzekeraars. Kijk hier voor het overzicht vergoedingen verzekeraars.

 

Lessen

Verder geef ik namens de Stichting Kind & Voeding, workshops, gastlessen en lezingen voor kinderen en ouders op basisscholen, BSO's,  kinderdagverblijven en peuterspeelzalen in over gezonde en natuurlijke voeding. Met als doel om kinderen en hun ouders meer bewust te maken van de rol die voeding speelt op hun gezondheid.

Vindt u het belangrijk om gezonde voeding terug te laten komen in het lesaanbod op uw basisschool of kinderdagverblijf? Zoekt u een manier om een gezond traktatiebeleid in te voeren? Wilt u kinderen en hun ouders spelenderwijs en ervaringsgericht in contact laten komen met gezonde voeding? Andere ideeën? Neem contact met mij op voor de mogelijkheden.